transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Manchester a castigat o singura data in ultimele 10 meciuri de pe terenul lui Arsenal

Manchester a castigat o singura data in ultimele 10 meciuri de pe terenul lui Arsenal

În ajunul returului de marţi dintre Arsenal Londra şi Manchester United, din Liga Campionilor la fotbal, site-ul UEFA realizează o prezentare a partidei. În meciul tur, Manchester a câştigat pe teren propriu cu scorul de 1-0.

Rezultatele din ultimii ani arată că Manchester va avea o sarcină dificilă marţi. Trupa lui Alex Ferguson a câştigat o singură dată în ultimele 10 meciuri susţinute pe terenul tunarilor, iar în Liga Campionilor Arsenal nu a mai pierdut acasă din aprilie 2004, când s-a înclinat în faţa lui Chelsea (1-2). De atunci au urmat 24 de partide fără înfrângere pentru elevii lui Arsene Wenger.

În acest sezon de Liga Campionilor, bilanţul lui Arsenal pe teren propriu este de 4 victorii şi un egal. În LC, tunarii n-au mai primit gol acasă de 514 minute, mai precis din sfertul de finală de anul trecut, când Dirk Kuyt a marcat pentru Liverpool în meciul încheiat 1-1.

Manchester nu a primit gol în ultimele patru meciuri din fazele eliminatorii ale LC, de la un 1-1 cu Lyon în sezonul 2007/08. Au urmat de atunci un 2-0 cu AS Roma, două remize albe cu Barcelona şi Inter şi un 1-0 cu FC Porto.

În istoria participărilor sale în competiţiile europene, Arsenal s-a calificat o singură dată după ce a pierdut manşa întâi în deplasare, fiind eliminată de fiecare dată când a pierdut în tur cu 0-1.

Manchester s-a calificat o singură dată când a învins în tur pe teren propriu cu 1-0, în alte două situaţii ratând calificarea. În Liga Campionilor, actuala deţinătoare a trofeului n-a mai pierdut în deplasare de pe 2 mai 2007, ziua semifinalei cu AC Milan (înfrângere cu 0-3).

Pentru Manchester este a 11-a semifinală în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, până în prezent Diavolii Roşii calificându-se de trei ori în ultimul act. Pentru Arsenal este a doua prezenţă în semifinalele LC, în urmă cu trei ani tunarii eliminând-o pe Villarreal şi pierzând în finală cu Barcelona.

Până în acest sezon, United a mai jucat o singură dată cu o echipă englezească în Liga Campionilor. Este vorba de finala din sezonul trecut, câştigată în faţa lui Chelsea cu 6-5 după executarea loviturilor de departajare (1-1 la capătul a 120 de minute).

În Liga Campionilor, Arsenal a fost eliminată de fiecare dată de echipe englezeşti: Chelsea în 2004 şi Liverpool în 2008. În toate competiţiile, Manchester şi Arsenal s-au întâlnit de 205 ori. Manchester a obţinut 83 de victorii, iar Arsenal 77, la egalitate încheindu-se 45 de partide.

Ferguson şi Wenger sunt managerii cu cea mai mare vechime în prima ligă engleză, cel dintâi începându-şi mandatul la Manchester în 1986, al doilea fiind instalat în funcţie la Arsenal 10 ani mai târziu.

Ultimul meci de campionat a fost câştigat de tunari în noiembrie anul trecut, 2-1 pe teren propriu. În cele trei meciuri disputate între Arsenal şi Manchester pe Emirates Stadium, s-a înscris de fiecare dată în ultimul minut.

În Cupa Angliei sau Cupa Ligii, Manchester s-a impus de fiecare dată în semifinale în faţa lui Arsenal.
Bilanţul lui Arsenal pe teren propriu în faţa lui Manchester este de 55 de victorii, 17 egaluri şi 24 de înfrângeri.

Cea mai clară victorie a lui Arsenal la Londra contra lui Manchester este un 5-0 în Cupa Angliei, în ianuarie 1937. Cel mai clar succes al lui Manchester în deplasare în faţa tunarilor este un 6-2 în Cupa Ligii, în noiembrie 1990.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES

Cititi mai multe articole din arhiva Play News