transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Variante prin care poti renunta la obiceiul de a fuma

Variante prin care poti renunta la obiceiul de a fuma

De zeci de ani, fumatul este un subiect controversat. In anii `90 in Romania publicitatea la tigari era permisa inclusiv la radio si TV, reclamele la tigari puteau fi observate peste tot, fara avertizari cu privire la efecte negative asupra sanatatii. Cu totul altfel stau lucrurile in prezent, cand este o opinie generala cu privire la efectul nociv al consumului de tutun asupra sanatatii. Sunt afectati nu numai cei care consuma tigari, tigarete, trabucuri, ci si cei din jur. Studii diverse arata ca fumatul pasiv este extrem de daunator in special pentru copiii fumatorilor. In prezent, chiar si in spatii exterioare, fumatul nu este permis in zonele de joaca ale copiilor.

Statisticile sunt ingrijoratoare, mai ales ca arata ca varsta la care incepe fumatul este foarte scazuta, inclusiv in Romania, chiar daca legislatia prevede ca minorii nu pot cumpara tigari. Realitatea este cu totul alta, fumatul fiind foarte popular in randul adolescentilor. Uniunea Europeana trateaza cu seriozitate aceasta problema, existand multe campanii anti-fumat, prin informare, dar si prin interdictii cu privire la promovare, afisare produse etc. Totusi, tigarile raman accesibile publicului in cele mai multe magazine cu dominanta alimentara.

Renuntarea la fumat este un subiect de actualitate, de interes pentru multi fumatori cuceriti de acest viciu nedorit. Cea mai cunoscuta metoda este utilizarea de guma de mestecat anti tutun, care contine un nivel redus de nicotina. Similar, se pot utiliza plasturi cu nicotina. Procedura vizeaza obisnuirea corupului unui fumator cu un nivel mai redus de nicotina, treptat, pentru a ajuta la procesul de renuntare la dependenta de aceasta substanta. Unele persoane reusesc cu succes sa renunte astfel la fumat, altele reclama procedurile drept ineficiente.

In ultimii ani a crescut puternic numarul de utilizatori de tigara electronica (sute de mii in Romania, estimare actuala) si alte dispozitive electronice altenative la fumat. Aceste tigari electronice sunt permise spre a fi utilizate si in spatii interioare in tara noastra, de aici probabil si succesul pe piata. Mai nou, principalii producatori de tigari au lansat dispozitive electronice care incalzesc tutunul, creand o noua piata de specialitate. Practic, isi concureaza propriile tigari, insa profita de un trend pro-tehnologie si anti-fumat clasic. Teoretic, aceste dispozitive de tip tigara electronica ar trebui sa utilizate doar pe perioada limitata si doar pentru a elimina in cele din urma orice obicei asociat fumatului, inclusiv vapatul, pentru a proteja in cele din urma sanatatea umana.

Ce alte variante exista? Automotivatia ar putea functiona foarte bine, dar aici totul depinde de fiecare fumator. Unii marturisesc ca au renuntat la fumat atunci cand au aflat despre o persoana apropiata care a avut grave probleme de sanatate. Unii renunta brusc la fumat atunci cand propria sanatate este amenintata, avand drept dovada analize medicale. La nivel international se utilizeaza inclusiv hipnoza ca metoda de renuntare la fumat.

Mai practic ar putea fi sa se gaseasca alte hobby-uri active, sport si miscare. In plus, s-a dovedit ca atractia pentru fumat tine si de obisnuinta de a folosi degetele intr-un mod activ. Astfel, folosirea unor obiecte pentru miscarea mainilor (bile magnetice de exemplu) ar putea ajuta.

 

 

 

 

 

 

 

.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News