transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Etichete privind pantofii

Etichete privind pantofii

Dincolo de faptul că pantofii sunt achiziționați pentru desigul lor și pentru comoditatea pe care o oferă, așa cum sunt și pantofii eleganți de bărbați Giovanni Conti, sunt unii care au menirea să impresioneze sau simbolizează diverse lucruri.

În diverse culturi și civilizații, există mai multe etichete pe care trebuie să le repecți, în funcție de loc, dar acestea trebuie adaptate și personalizate. De exemplu în Japonia trebuie să te descalți și să lași pantofii la intrare, apoi să încalți o pereche de papuci; chiar și la noi se obișnuiește, mai ales că este mai igienic să lași pantofii la intrare și să intri în piciorul gol sau cu papuci.
   
În Islam trebuie să te încalți prima dată cu piciorul drept și apoi cu stândul, iar atunci când te descalți, începi cu stângul; este important să nu mergi încălțat cu un singur pantof, fie te încalți cu ambii, fie renunți și la cel cu care te-ai încălțat.
   
Evreilor li se interzice ca în ziua istorică de doliu să se poarte încălțăminte din piele pentru a arăta regret, ba chiar în zilele de jelire se recomandă nepurtarea niciunei încălțări; chiar și corpurile decedaților se recomandă a fi desculțe sau cu încălțăminte din textil.
   
Sunt locuri unde este ilegal să te culci încălțat, probabil că există un istoric în această privință.

Există și fapte extreme legate de pantofi, așa cum sunt pantofii creați de în Marikina City, pereche în care își pot îndesa piciorul treizeci de persoane, unde talpa este de cinci metri și jumătate, iar lățimea este de 2,25 metri și înălțimea de aproape doi metri.
   
Sunt papuci care valorează peste trei milioane de dolari datorită rubinelor cu care sunt ornați, acești papuci fiind purtați de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz”.

În Canada se poate vizita un muzeu al pantoflor, singurul din America de Nord, aflat în Toronto, iar recordul pantofilor cu toc este deținut de purtarea unor pantofi cu toc de 40 de centimetrii și platformă de zece centimetri.
   
În basme apar diverse perechi de pantofi eleganți, cea mai consacrată pereche fiind cea purtată de Cenușăreasa, apoi „Mica Sirenă” și pantofii Albei ca Zăpada care dansează cu pantofii săi eleganți la propria nuntă.
   

Cititi mai multe articole din arhiva Play News