transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

3+1 obiceiuri financiare care te vor scăpa de datoriile către Kruk România definitiv

3+1 obiceiuri financiare care te vor scăpa de datoriile către Kruk România definitiv

Schimbarea vieții tale, de la îmbunătățirea situației financiare pe care o ai în prezent și până la realizarea unui vis important, are nevoie de implementarea mai multor atitudini corecte legate de bani. Și mai ales de plata tuturor datoriilor din trecut!

Iată câteva linii directoare pe care trebuie să le urmezi în acest sens:

1.  Ține evidența cu maximă corectitudine a tot ceea ce câștigi și cheltui
 
Oricare dintre experții în finanțe personale pe care i-ai întreba, dacă ai avea posibilitatea, ar sublinia importanța controlului bugetului pe care trebuie ca să-l faci într-un mod simplu și practic. Atenția pe acest subiect este elementul care îți va permite ca să fii conștient de realitatea ta financiară, astfel încât să îți antrenezi cu timpul abilitatea de a cheltui lunar mai puțin decât câștigi.

S-ar putea ca să îți pară un obicei mult prea banal, dar chiar nu există altă modalitate de a începe să iei frâiele finanțelor tale personale. Fie îți asumi responsabilitatea de a nota și de a pune pe categorii tot ceea ce câștigi și cheltui, fie vei rămâne în continuare un sclav al alegerilor tale impulsive, ceea ce te va afunda tot mai mult în prăpastia datoriilor pe care nu le mai poți plăti.

Poți chiar să faci un pic mai mult decât să înregistrezi contabilicește totul. Poți ca să scrii într-o agendă și de unde provin veniturile respective, cam cât efort ai depus pentru a câștiga banii respectivi, cam ce ai vrea să faci cu ei.

Așa o să ajungi ca să le dai respectul cuvenit banilor pe care îi ai și îi vei cheltui cu mai mult folos. În acest mod nu o să mai muncești pentru a cumpăra lucruri care nu merită, te vei focusa prioritar de ceea ce chiar aduce valoare în viața ta.

Poți ca să începi controlul financiar chiar de acum, pe un suport material sau electronic care îți este la îndemână. Indiferent că vei folosi pentru asta o foaie de calcul, o aplicație digitală sau chiar un carnețel, rezultatul contează (conștientizarea veniturilor de care dispui și direcționarea pe care vrei ca să le-o dai).

Chiar nu are importanță suportul. Poate fi unul fizic sau electronic. Doar fii atent ca să reiasă limpede din respectiva listă ceea ce ai făcut cu banii (ți-ai plătit datoriile mai vechi, ai achitat facturile curente, ai cumpărat alimente și produse de igienă, ai cheltuit o sumă pentru distracții, ai pus ceva bani deoparte).

Ia-ți timp săptămânal, de preferință în aceeași zi și la aceeași oră, pentru a analiza și extrage informații și idei noi care să te ajute să dobândești un control din ce în ce mai bun asupra finanțelor personale.

E singura cale de a-ți forma un obicei pozitiv legat de bani.

2. Economisește o parte din venituri în fiecare lună, chiar dacă este o sumă mică

Strângerea banilor pare imposibilă? Atunci e vremea de a pune în practică unul dintre cele mai simple și mai eficiente obiceiuri financiare: separă banii pe care îi vei economisi pentru un obiectiv clar stabilit (plata datoriilor, achiziționarea unui produs electrocasnic etc.) chiar în momentul în care îți intră banii în cont și nu te atinge de suma din categoria amintită!

Așa-i că obiceiul tău actual este că de-abia aștepți ca să intri în posesia unei sume de bani pentru ca să începi să o cheltui? Iar în mintea ta îți spui că la final de lună o să pui ce îți rămâne pentru zile negre?

Procedând așa, de cele mai multe ori nu doar că nu reușești ca să mai rămâi cu ceva la final de lună, dar chiar frecvent se întâmplă ca să faci alte datorii, pentru că efectiv nu te ajungi cu banii.

Ce ar fi ca să acționezi de-acum înainte altfel: întâi să pui o sumă cât mică în contul de economii, iar de-abia apoi începe ca să cheltui inteligent ce a rămas?

În așa fel vei fi mult mai atent pe ce dai banii, deoarece primul pas a fost acela al economisirii, nu al aruncării cu bani în toate părțile, de multe ori compulsiv, pe lucruri inutile.

3. Folosește două carduri sau plătește în numerar la magazin

Un singur mijloc de plată electronic este interesant și confortabil, dar poate deveni cu ușurință o sursă permanentă de durere de cap atunci când nu este controlat corespunzător.

Când ai două carduri, poți împărți luna în două perioade și să folosești câte unul pe rând sau pentru cheltuieli diferite (lunare și de zi cu zi). Asta te ajută să-ți concentrezi cheltuielile ținând cont de perioada lunii în care vei avea mai mulți bani.

Dacă nu poți face asta, plătește în numerar la magazin. Așa vei putea să conștientizezi mai bine valoarea banilor și nu îi vei mai cheltui atât de lejer.

4. Cel mai important obicei financiar pe care urmează ca să-l instaurezi

Plătește-ți datoriile la timp!

Dacă ai deja datorii administrate de Kruk Romania cere ajutorul specializat care ți se poate oferi cu solicitudine aici și vei scăpa mai rapid de ele!

Cititi mai multe articole din arhiva Play News