transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Cum sa faci online shopping fericit de fiecare data

Cum sa faci online shopping fericit de fiecare data

Comertul electronic este tot mai atractiv pentru populatie si in Romania, datele aratand cresteri insemnate chiar si in randul celor care traiesc in mediul rural. De fapt, pentru acestia se poate considera ca este si mai avantajos sa comande online, caci evita distantele mari pana la magazine fizice. Dupa cum mentioneaza un raport al Asociatiei Romane a Magazinelor Online, piata de e-commerce a ajuns in 2019 la 4,3 miliarde de euro. Tinand cont ca in 2018 suma a fost de 3,6 miliarde de euro, se poate observa un avans de aproximativ 20%.

Inca exista multe persoane care abia descopera comertul online, abia se obisnuiesc cu acest mediu. Implicit, unii cad in diverse capcane si reclama apoi experiente mai putin placute. Cum sa faci shopping online fericit de fiecare data? Trebuie sa fii precaut, sa intelegi bine acest mediu, sa acorzi atentie la detalii. Alegerile inspirate iti vor aduce numai avantaje! Iata cateva sfaturi utile:

1. Alege doar website-uri de e-commerce securizate, de tip https in browser. Datele date acolo vor fi in siguranta. Daca este cazul de plati online, neaparat asigura-te ca se evidentiaza certificatul de securitate si de preferat este un procesator cunoscut.

2. Website-ul ales trebuie sa aiba date de contact la vedere, usor de gasit, complete. Trebuie sa stii datele firmei, sa vezi exact de la cine cumperi produse. In plus, asigura-te ca ai cum sa intri in legatura inclusiv prin email si telefon.

3. Alege magazine online sau platforme de tip marketplace din Romania. Va fi mult mai usor sa comunici in caz de probleme, produsele vor veni repede, returul va fi simplu daca este cazul. In plus, legislatia din Romania te protejeaza in calitate de client.

4. Cauta sa faci shopping online doar pe website-uri de incredere, despre care gasesti referinte pe internet. Prefera magazinele care apar mentionate in articole pe website-uri si bloguri, in contexte pozitive desigur.

5. Daca vrei sa platesti online cu cardul, cel mai bine este sa iti pui limite de plati la cardul pe care il vei folosi pe internet. In plus, asigura-te ca banca ta permite validarea tranzactiilor prin SMS sau printr-o aplicatie instalata pe smartphone. Ca regula, niciodata nu trebuie sa comunici PIN-ul cardului pe internet.

6. Evita website-urile foarte aglomerate, cu un design complicat, care nu se incarca in mod corespunzator. Experienta ta de cumparaturi trebuie sa fie cat mai simpla, rapida, placuta. Indiferent daca vei alege sa cumperi produse vestimentare sau orice alte articole, alege website-uri cu un design curat si care permit viteza mare la cumparaturi.

7. Cel mai bine este sa cumperi din magazine autentice, de la persoane juridice, nu de pe website-uri de anunturi! Eviti multe potentiale probleme. Nu uita ca preturile mult prea mici pot fi o capcana, iar a reclama o tranzactie inselatoare pe un website de anunturi este extrem de dificil si cu mici sanse de rezolvare a problemei.

8. Alege mai degraba platforme marketplace. Acolo, vanzatorii sunt verificati de proprietarul platformei, deci ai un motiv in plus sa ai incredere. Totusi, citeste mereu termenii si conditiile.

9. Prefera sa platesti prin transfer bancar, cash sau cu cardul de debit si nu cu carduri de credit. Acestea din urma pot parea avantajoase, dar s-a dovedit faptul ca multe persoane sunt seduse de plata in rate si ajung sa aiba datorii prea mari, greu de gestionat la un moment dat.

10. Cauta si produse outlet sau second hand, pentru preturi cu adevarat foarte bune. Insa asigura-te ca vei primi produse de calitate, deci din nou ajungi la seriozitatea comerciantului si importanta detaliilor cu privire la produse.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News