transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Date despre metale pretioase

Date despre metale pretioase

Platina este cel mai puternic metal prețios folosit în bijuterii. Punctul său ridicat de topire asigură o bună rezistență la coroziune și atacuri chimice. De fiecare dată când alte metale sunt zgâriate sau lustruite, se pierde o mică parte din metal. Deși o zgârietură în platină poate lăsa o amprentă, metalul este atât de puternic încât nu va ceda ușor și nu va despica.

Unele caracteristici atrăgătoare ale platinei sunt frumusețea sa subtilă și tendința sa de a nu adăuga culoare proprie. Acest lucru ajută la sporirea strălucirii naturale și a focului unui diamant, deoarece lumina care intră în diamant nu capătă culoarea platinei. Acest lucru face ca platina să fie o alegere populară pentru setările de bijuterii cu diamante.

Pentru a vă asigura că bijuteria achiziționată este într-adevăr platină, verificați cantitatea de conținut de platină din spatele piesei. Căutați mărcile „950Pt”, „950 Plat”, PT sau „Plat”, pentru a vă asigura că bijuteria conține într-adevăr platină. Piesele mai vechi de platină pot fi ștanțate 90/10, care utilizează un aliaj și un procedeu diferit. Bijuteriile din platină sunt 95% platină pură. Platina este mai grea decât aurul și mai pură. Este mai scump și nu necesită placare.

Când curățați platina vă poate folosi o soluție caldă de apă și săpun ușor. Înmuiați bucata în soluție și frecați-o ușor cu o perie cu peri moi. Făcând acest lucru, veți putea menține strălucirea metalului.

Datorită caracteristicilor sale fizice, aurul este extrem de potrivit pentru a fi folosit la confecționarea bijuteriilor. Aurul nu se va murdări, nu va rugini sau se va coroda și, deși este foarte puternic, este cel mai maleabil dintre toate metalele.

Aurul în forma sa cea mai pură (24k) este prea moale pentru a fi folosit în bijuteriile funcționale. Abraziunile cauzate de uzura zilnică ar începe să degradeze o piesă de bijuterie din aur de 24k. Prin urmare, este aliat cu alte metale pentru a-i conferi rezistență. Procentul de aliaje care se adaugă metalului determină culoarea aurului. Când este aliat cu argint, cupru și zinc, nuanța galbenului va varia. Când este aliat cu nichel, cupru și zinc, devine aur alb. Aurul galben și alb au aceleași caracteristici de rezistență și maleabilitate. Aurul trandafir are mai mult aliaj de cupru.
Puritatea aurului se măsoară în karate. 24k este 100% aur pur și este mult prea moale pentru bijuterii. 18k este 75% aur pur, iar aurul de 14k 58,5% aur pur; ambele sunt recomandate pentru bijuterii fine. Nu recomandăm aur de 10K.

Valoarea aurului depinde de puritatea și greutatea sa. De asemenea, este luată în considerare proiectarea și construcția piesei de bijuterie.

Pentru a vă îngriji bijuteriile din aur, evitați să o expuneți clorului și altor agenți de curățare dure. Pentru a vă curăța bijuteriile din aur, spălați-o într-o soluție caldă de apă și un săpun non-detergent.

Spălați ușor cu o perie cu peri moi. În cele din urmă, păstrați-vă bijuteriile din aur în pungă de pânză moale sau compartiment individual într-o cutie de bijuterii pentru a evita zgârierea. Respectarea acestor recomandări vă va ajuta să mențineți strălucirea bijuteriilor dvs. din aur.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News