transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

De ce ai nevoie de aer condiționat?

De ce ai nevoie de aer condiționat?

Dacă este un lucru la care putem fi de acord cu toții, este că verile sunt mai tolerabile atunci când ai aer condiționat. Știm cu toții acea senzație de relaxare dintr-o zi caldă într-o casă cu aer condiționat: confort.

Cât de grava este problema? Ei bine, umiditatea exterioară poate urca până la 94%. Este departe de umiditatea recomandată de aproximativ 30% -50%. Pentru a pune acest număr de 94% în perspectivă, într-o vară medie,  majoritatea caselor vor simti cantitatea de apă care trece prin ele, doar din umiditate.

La aceasta se adaugă faptul că umiditatea relativă (RH), care este o măsurare mai exactă a cât de cald se simte ceva, se înrăutățește în timpul verii, din cauza interacțiunii dintre căldură, presiune și apă. Cu alte cuvinte, un nivel de 60% al umiditatii în timpul iernii nu se simte precum acelasi nivel pe timp de vara.  Și pentru mulți, acesta este un motiv suficient pentru a investi în aer condiționat. Cu toate acestea, nu este singurul motiv; unii sunt mult mai preocupati de riscurile pentru sănătate.

Umiditatea pote provoca si daune importante. Intr-un muzeu de arta din Italia operele de artă neprețuite ale lui Rafael au fost distruse in timp de la o unitate de aer condiționat de perete defecta. Este într-adevăr rușine că se pot face atât de multe daune doar pentru că nu a fost recunoscută importanța climatizării. Interesant este că popularitatea tabloului a creat problema, întrucât sute de corpuri calde și umede s-au înghesuit în jurul său, lucru pe care designerul sistemului de climatizare nu l-a luat in calcul.

Acesta este un exemplu perfect despre modul în care micile abateri de căldură și umiditate pot cauza daune enorme obiectelor. Este același motiv pentru care chitarele și alte elemente sensibile sau chiar dulapurile din bucătărie trebuie să fie ferite de condițiile de umiditate ridicate; anumite materiale sunt foarte sensibile la acestea. Există multe povești de groază despre efectele caldurii si umiditatii excesive, dar ceea ce este clar este că ignorarea nivelului de umiditate vă poate pune mobilierul și bunurile în pericol. Dacă vreți vreodată să vă mutați, umiditatea ridicata mentinuta pe termen lung poate afecta si reduce și valoarea de revânzare a casei dvs.

Articol publicat la data de 14.02.2020

Cititi mai multe articole din arhiva Play News