transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Cum protejam unghiile

Cum protejam unghiile

Dă unghiilor o pauză de la oja. În aceeași linie, deși lacul de unghii arată frumos, unghiile tale trebuie să respire. Utilizarea constantă a ojei, chiar și a celei netoxice, poate slăbi unghia.

După ce ați purtat lac de unghii timp de o săptămână sau mai mult, îndepărtați lacul de unghii cu un demachiant fără acetonă, apoi lăsați-vă unghiile fara oja timp de o săptămână.

Păstrați-vă unghiile scurte. Unghiile lungi sunt mai susceptibile să se spargă și să fie prinse de lucruri, în timp ce unghiile mai scurte sunt mai puțin susceptibile să fie lovite, crăpate sau despicate, ajutând la menținerea lor puternice.

Nu vă folosiți unghiile pentru a face lucruri. În schimb, folosiți buricele degetelor pentru a deschide o cutie de suc sau folosiți o agrafă pentru a ajunge la ceva într-un spațiu mic. Utilizarea unghiilor ca unelte poate duce la ruperea și ciobirea, ceea ce la rândul său poate slăbi unghia.

Folosiți loțiune pe unghii. După ce eliminați oja sau dacă credeți că nu sunt suficient de hidratate, folosiți o cremă de mâini cu aroma de guava pe mâini, asigurându-vă că vă hidratați unghiile. Puteți face acest lucru de fiecare dată când vă spălați pe mâini.

Evitați uscarea produselor. Dacă folosești dezinfectant pentru mâini, încearcă să nu-l pui pe unghii și nu exagera. Aplicarea constantă a dezinfectantului poate fi dezastruoasă pentru unghii. Acest lucru se datorează faptului că dezinfectantul usucă unghiile (și mâinile), ceea ce duce la unghii fragile.

 Folosiți cu atenție produsele de curățare. Când curățați în jurul casei, purtați mănuși de cauciuc. Multe produse de curățare sau șervețele de curățare conțin substanțe chimice care pot slăbi unghia. Mănușile vă ajută să evitați contactul cu aceste substanțe chimice.

Aruncă o privire mai atentă la șamponul tău. Dacă utilizați un șampon care usucă sau își propune să îndepărteze uleiurile (adică unul care este pentru părul gras), s-ar putea să vă usuce unghiile și să provoace unghii slabe sau fragile. Încercați să vă schimbați șamponul pentru câteva săptămâni și vedeți dacă observați o diferență.

Discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă ați încercat mai multe lucruri timp de câteva săptămâni și nu ați observat nicio schimbare în unghii, consultați un dermatolog. Vă poate arunca o privire asupra unghiilor și vă poate pune întrebări despre rutina și starea de sănătate generală.  Dacă este nevoie, aceștia pot să vă prescrie un tratament pentru unghii rezistente, care vă pot ajuta să vă consolidați unghiile.

 

Articol publicat la data de 12.02.2020

Cititi mai multe articole din arhiva Play News