transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Importanța vârstei anvelopei, precum și adâncimea benzii de rulare

Importanța vârstei anvelopei, precum și adâncimea benzii de rulare

Dacă conduceți relativ puțini km în fiecare an, s-ar putea să constatați că adâncimea de rulare rămâne intactă pentru câțiva ani. Dar, important, asta nu înseamnă că anvelopele sunt de încredere.
Ce se întâmplă atunci când anvelopele imbatranesc?

Pe măsură ce anvelopele îmbătrânesc, încep să se spargă pe pereții lor laterali. Acest lucru se întâmplă atunci când lumina UV oxidează cauciucul, determinându-l să se usuce. Deși anvelopele conțin substanțe chimice antioxidante pentru a încetini acest proces, acestea funcționează numai atunci când anvelopele se mișcă. Dacă mașina este lăsată neutilizată de ceva timp sau anvelopele sunt depozitate departe, acestea se vor deteriora mai repede decât dacă sunt utilizate frecvent.

Cum să vă verificați vârsta anvelopelor

1. Căutați marcările de pe peretele lateral al anvelopei

2. Găsiți un cod din patru cifre

3. Al treilea și al patrulea număr indică anul de fabricație

4. Dacă sunt mai mult de 10 ani în urmă, vă recomandăm să le inlocuiti cu un set de anvelope Debica Furio noi

Și dacă nu-mi amintesc când le-am montat? Vestea bună este că nu trebuie să vă bazați pe memoria dvs. pentru a afla vârsta anvelopelor. "Data nașterii" este scrisă pe peretele lateral al anvelopei. Căutați un cod de patru cifre. Primele două cifre reprezintă săptămâna calendaristică în care a fost realizată (de la 1 la 52), iar cele două cifre sunt anul de fabricație. Deci un cod de 1316 ar însemna că anvelopa ta a fost făcută între 28 martie și 3 aprilie 2016. Anvelopele fabricate înainte de anul 2000 prezintă trei cifre în loc de patru.

Când vârsta anvelopei e considerată prea mare?

Recomandăm ca toate anvelopele să fie înlocuite la vârsta de sase ani, indiferent de adâncimea benzii de rulare. Chiar dacă anvelopa arată bine, vă recomandăm să solicitați sfatul specialiștilor dacă autovehiculul dvs. sau anvelopele dvs. au fost neutilizate pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta se aplică și anvelopei dvs. de rezervă.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News