transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Sănătatea dumneavoastră poate depinde de pantofii cu toc inalt sau plat

Sănătatea dumneavoastră poate depinde de pantofii cu toc inalt sau plat

S-ar putea să fi auzit despre controversa recenta în care femeile care nu purtau tocuri înalte au fost interzise de covorul roșu la premiera Festivalului de Film de la Cannes a noului film Cate Blanchett, Carol.

Discuțiile au avut loc în presă și în mass-media socială pornind de la  actrița Emily Blunt pana la Asociația Medicală Podiatrică americană. Directorul festivalului si-a cerut scuze mai târziu, dar m-am întrebat dacă tocurile înalte pot reprezenta un risc pentru sănătatea publică.

Răspunsul este poate. Oricine are probleme cronice cu picioarele vă va spune că acestea  sunt una dintre cheile cele mai subapreciate și totuși importante pentru sănătatea generală. Fiecare picior uman conține 26 de oase, 33 articulații, 107 ligamente, 19 mușchii și tendoanele asociate - toate suferind lovituri de-a lungul anilor. Aproximativ 75% dintre americani vor experimenta probleme de picior în timpul vieții lor, ceea ce va face mai dificilă deplasarea și exercițiul fizic.

Un sondaj recent realizat de Asociația Medicală Podiatrică americană a constatat că anumiti pantofi de dama cu tocurile înalte reprezintă pantofii cel mai adesea vinovati pentru durerea piciorului, cu 71% dintre purtătorii care raportează disconfort. Potrivit Asociației Osteopatice Americane, până la o treime dintre femei suferă daune de durată datorită uzurii obișnuite a tocului.

Poate că nu este surprinzător, un studiu din Jurnalul de Fiziologie Aplicată a constatat că tocurile înalte pot schimba permanent modul în care vă deplasați și creșteți riscul de rănire a tensiunii. Picioarele afectează întreaga dvs. poziție. Punerea mai multei greutati pe degetele de la picioare vă înclină corpul înainte și vă forțează să vă sprijiniți în spate și arcuind spatele pentru a menține echilibrul. Acest lucru vă pune prediune în genunchi, șolduri și spate, ceea ce poate dăuna nervilor.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News