transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Lectura – trecut si prezent

Lectura – trecut si prezent

Sunt profesor de istorie, iar datorita acestui lucru am fost mereu fascinat de lectura istorica, in special de carti categoria biografii, memorii, jurnale, care povestesc, cu lux de amanunte, evenimentele din viata celor mai importanti oameni din istorie. Mi se pare de-a dreptul fascinant de vietile palpitante, uneori chiar periculoase, pe care unii oameni le-au dus si mereu ma intreb ce tarie de caracter au avut sa traiasca astfel de momente in timpul vietii. Este interesant sa afli viata unui om si sa o descoperi, cu bune si cu rele (caci, pana la urma, suntem oameni si toti gresim, nimeni nu este perfect si fara de pacat).

Caut mereu sa citesc carti de istorie noi, in legatura cu orice domeniu. Istorie sa fie, caci mie imi place! Ma fascineaza, de asemenea, istoria civilizatiilor disparute, caci acestea au dat dovada de o inteligenta extraordinara, inteligenta careia nu i-au fost decoperite, niciodata, radacinile. De unde a pornit, care au fost mentorii care au transmis aceasta inteligenta si in ce contexte au disparut subit (atat popoarele civilizate, cat si sursa de inteligenta) sunt lucruri care ma fascineaza peste masura.

Daca de cele mai multe ori, caut sa imi cumpar carti din magazine, atunci cand nu gasesc ceea ce vreau in aceste locuri, ma orientez catre o librarie online. Aici chiar imi este mult mai usor sa caut ceea ce imi doresc. In plus, este mai comod sa comand online, dar incerc totusi sa nu fac abuz (pentru ca si analizarea pe viu a unor carti este extrem de interesanta pentru mine). Cartile au o istorie bogata in ceea ce le priveste, iar lectura lor a ramas o activitate intens practicata si in zilele noastre.

Oricat de mult ar acapara internetul, cu cartile in format electronic, sper ca niciodata sa nu intreaca acele carti care vin in format tiparit. Faptul ca tii o carte in mana si ii simti filele si mirosul este ceva care nu se poate compara. Este o senzatie foarte placuta, iar cititul acestor carti este mult mai relaxant. Personal, mereu voi recomanda cititul. Iar eu citesc cel mai mult seara, inainte de culcare, pentru ca este mult mai liniste si ma pot concentra mai bine pe lectura pe care o am in fata. Este ritualul meu zilnic de relaxare, ca sa spun asa, in termeni mai simpli.

Se spune ca, ca si popor, este bine sa cunosti istoria neamului tau si sa inveti din greselile trecutului. In acest fel, poti evita greselile stramosilor tai si poti ajuta la crearea unor civilizatii mai bune, mai citite, mai prospere. Si mi se pare un lucru perfect normal – un popor care isi uita istoria, este condamnat sa o repete. Dar fiecare din noi poate evita ca acest lucru sa se intample, printr-o lectura simpla. Este usor sa uitam cine am fost, dar ar fi pacat ca acest lucru sa se intample. Noi, romanii, avem o istorie foarte interesanta, care merita cunoscuta, deoarece cladirea unui popor si adunarea lui sub un singur tricolor nu este ceva usor de realizat, iar cei care au luptat in razboaie pentru independent tarii merita sa fie cunoscuti si merita toata recunostinta noastra.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News