transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Momentul in care trebuie schimbate anvelopele

Momentul in care trebuie schimbate anvelopele

Un studiu facut de cercetatorii americani de la Auto Express, referitor la durata de viata a anvelopelor, a adus in atentia consumatorilor faptul ca, anvelopele uzate micsoreaza timpul si distanta de oprire a mașinii cu 23%. Experimentul vrea sa scoata in evidenta cum se masoara timul de oprire al masinii care are anveopele vechi in comparatie cu o masina care are cauciucuri de iarna sau de vara noi.

Cu anvelopele în vârstă de nouă ani, mașina de testare a avut nevoie de o lungime de 96 de metri pentru a se opri, in timp ce masina cu anvelopele noi a avut nevoie de 78 de metri pentru a se opri. Distanța suplimentară este egală cu aproximativ patru lungimi de mașină - mai mult decât suficient pentru a face o diferență in cazul unui accident.

Mențineți presiunea ridicata a anvelopelor!

Verificați periodic presiunea anvelopelor. În cazul anvelopei umflate necorespunzator, motorul funcționează la capacitatea maxima și, prin urmare, consumă mai mult combustibil. Este ca si cum ai merge pe bicicleta cu cauciucurile dezumflate, va devine din ce in ce mai greu de pedalat datorita rezistentei crescute la rulare.

Grosimea benzii de rulare

Dacă faceți multi  kilometri atunci acordati mare atentie asupra  benzii de rulare. Chiar și la cauciucurile noi, adâncimea benzii de rulare poate face o mare diferență in momentul miscarii masinii. Este foarte important să verificați în mod regulat adâncimea benzii de rulare a anvelopei. Este o cerință legală ca anvelopele să aibă o suprafață de rulare de cel puțin 1,6 mm. Orice dimensiune sub 1.6mm necesita  înlocuire cât mai curând posibil. O modalitate utilă de a testa acest lucru este efectuarea testului cu moneda. Introduceți o moneda în banda de rulare, dacă puteți vedea banda din exterior, atunci anvelopa dvs. trebuie schimbată.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News