transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Categorii

Linkuri externe

Deseurile - intre problema si oportunitate in societatea moderna

Deseurile - intre problema si oportunitate in societatea moderna

Este cunoscut faptul ca societatea moderna produce tot mai multe deseuri, din cauza stilului de viata alert al oamenilor. Sunt utilizate tot mai multe alimente si produse nealimentare cumparate din comertul modern, toate insemnand deseuri, in special constand in ambalaje, dar nu numai. Romania face parte din Uniunea Europeana, care impune masuri tot mai stricte pentru gestionarea corecta a deseurilor. Corectitudinea se refera atat la partea de protectie a mediului, cat si la partea economica: daca gestiunea deseurilor este bine realizata, se pot economisi multi bani prin reciclare.

Progresul tehnologic face posibila inclusiv reutilizarea deseurilor menajere. Vorbim chiar despre biocombustibili si despre alte resurse utilizate in industrie si nu numai, chiar din deseuri menajere. Romanii sunt obisnuiti cu utilizarea anumitor resturi menajere in agricultura, insa la scara mica si nu neaparat intr-un mod sustenabil. Acum, exista solutii moderne astfel incat un cost sa fie transformat chiar intr-un venit, intr-un beneficiu.

Pentru managementul corect al deseurilor se utilizeaza chiar echipamente speciale, de ultima generatie - presa de balotat deseuri, compactor etc. Exista inclusiv o multime de echipamente destinate in mod direct deseurilor reciclabile - hartie, carton, plastic, PET-uri etc. Bunurile electrocasnice de folosinta indelungata se recicleaza si ele, existand programe nationale de colectare in cadrul carora cei ce recicleaza primesc chiar bani sau alte beneficii direct in magazine (vouchere de reduceri pentru cumpararea unor produse noi).

Afaceri din gunoi? Sigur, exista tot mai multe exemple mediatizate, atat in Romania, cat mai ales in statele mai dezvoltate, care au deja experienta in domeniu. Pe internet se pot gasi articole despre astfel de exemple de succes, care transforma o problema majora intr-o oportunitate de a castiga bani.

Consumul provoaca probleme pentru planeta, din doua directii: pe de o parte resursele naturale sunt puse in pericol prin consumarea lor excesiva; pe de alta parte, deseurile necesita stocare si pun in pericol mediul inconjurator, cauzand dezechilibre puternice pe planeta. Daca aceste deseuri sunt reintroduse in circuitul economic, ambele probleme sunt diminuate. Exista astazi tari in care nivelul de reciclare al deseurilor a ajuns la cote impresionante, iar Romania are multe de invatat din exemplele tarilor "de top" din Europa.

Cititi mai multe articole din arhiva Play News